Робин Сьодерлинг с втора титла за сезона



13-02-2011 16:53 | Николай Драгиев

Робин Сьодерлинг защити своята титла от "Мастърс 500" в Ротердам. Шведът отново триумфира в холандската зала "Ахой" след успех с 6:3, 3:6, 6:3 за 83 минути игра срещу Жо-Вилфрец Цонга. Това е общо осма титла в кариерата на шведа и втора за сезона. Така след три турнира от началото на сезона Сьодерлинг има впечатляващите 13 победи и 1 загуба.

Сьодерлинг успя по впечатляващ начин да се справи с Цонга, който от самото начало на турнира сервираше наистина великолепно. Французинът закова 20 аса в срещата, но в най-важните моменти Сьодерлинг бе по-прецизен и това му донесе успеха.

"Имам най-добрия тим на света," обърна се Робин към приятелката си Джени, треньора Клаудио Пистолези и наставника по физическа подготовка. "Много съм щастлив, че печеля тук, това е един от най-добрите турнири в света."

"Мисля че играх много добре, но Робин бе просто твърде добър," призна от своя страна Цонга.

Сьодерлинг стартира по-успешно мача и успяваше да постави под натиск Цонга, който допусна два пробива за крайното 6:3.

Във втория сет Цонга повиши нивото си на игра, загуби само четири точки на свой сервис и закова 9 аса. Така той изравни след ново 6:3.

В третия сет Сьодерлинг разнообрази играта си и на няколко пъти излезе в ключови моменти на мрежата, правейки великолепни волета. Именно играта на мрежата е основният компонент, който опитва да промени новият му треньор Клаудио Пистолези и това вече дава резултати.

Шведът закова 88% първи сервис и спечели 95% от точките след първи начален удар. Това разбира се значеше само едно - титла в полза на световния номер 4. Той проби при 4:3 и след това без проблеми затвори мача.

Интересното е, че това е едва втора загуба във финал за Цонга. Предишната дойде на Australian Open 2008 от Новак Джокович. Французинът има и шест титли на сметката си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини