Мощната Петра Квитова не остави шанс на Клайстерс



13-02-2011 17:05 | Николай Драгиев

Петра Квитова се поздрави с втора титла този сезон. Чехкинята продължава изключителното си представяне от началото на годината и се извоюва отличието на турнира от категорията Premier в Париж. Победата бе още по-сладка, след като бе постигната срещу световната номер 1 от понеделник Ким Клайстерс с 6:4, 6:3 за само 60 минути игра.

В изключително бързите условия на зала "Пиер дьо Кубертен" бруталните удари на Квитова във всяко разиграване я поставяха в доминираща позиция. Особено видно бе това при слабия втори сервис на белгийката, която има проблеми най-вече с този компонент от играта.

Левичарката Квитова направи два пробива в първия сет и заслужено го спечели с 6:4.

Чехкинята не само задържа нивото си на игра, а и го подобри във втория сет. Тя вкара 78% от убийствения си първи сервис и това предопредели крайния победител. Квитова осъществи цели три пробива в петте сервис-гейма на шампионката от Australian Open.

Това е втора титла за сезона за Квитова след Бризбейн, а освен това е и първа от катеорията Premier. 183-сантиметровата Квитова доказа, че има сили да влезе в топ 10. Към момента тя заема рекордното за нея 18-о място, а от понеделник със сигурност ще напредне още.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини