Няма треньор, няма проблем



19-09-2017 17:37 | Станко Димов

Бившата водачка в световната ранглиста Каролина Плишкова няма да бърза с избора си на нов треньор. Припомняме, че преди няколко дни чехкинята се раздели с наставника си Давид Котиза, с когото работи от декември миналата година.

Плишкова призна, че има нужда от нов треньор, но на този етап ще се концентрира върху представянето си на корта, а не по запълването на екипа си.

„Определено имам нужда от нов треньор, но това не е най-важното за отбора ми в момента. Мога да играя добре дори и без треньор“, коментира 25-годишната тенисистка пред Kyodo news agency.

Плишкова загуби първото място в ранглистата след US Open. Тя обаче има желание скоро отново да бъде лидер в класацията.

„Тази година, след като Серина (Уилямс) я няма, борбата е много отворена. Всичко е възможно да се случи. Всяка една от нас има шанс, на всеки турнир от Шлема шампионката е различна. Разликата в Топ 10 е много малка“, каза Плишкова.

„Най-голямата ми цел до края на годината са финалите в Сингапур. Всичко може да се случи. Разликата е само няколко точки, така че всеки турнир (преди Сингапур) е важен. Моето желание е просто да играя добре. Ако това се случи, то тогава ще имам шанс отново да стана №1“, допълни чехкинята.  

Най-добрите 8 тенисистки ще премерят сили в Сингапур в периода 22-29 октомври. Наградният фонд на надпреварата е 7 млн. долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини