Вожняцки даде 2 гейма на световната №1



23-09-2017 10:29 | Станко Димов

Каролина Вожняцки се класира за финала на турнира на твърди кортове в Токио, който е от категория WTA Premier. Датчанката, поставена под №3 в схемата, записа категоричен успех с 6:2, 6:0 над актуалната №1 в света Гарбине Мугуруса (Испания) след едва 60 минути игра.

Благодарение на успеха Вожняцки ще има възможността да защитава трофея, който спечели миналата година. Любопитен е фактът, че от началото на сезон 2017 датчанката има участия на 6 финала, но така и няма спечелена титла! Тя загуби двубоите за трофея в Доха (отстъпи на финала пред Плишкова), Дубай (Свитолина), Маями (Конта), Ийстборн (Плишкова), Бостад (Синиакова) и Торонто (Свитолина).

Съперничка на Вожняцки в неделния финал ще бъде Анастасия Павлюченкова. В изключително драматичен двубой, рускинята се наложи над бившата №1 в света Ангелик Кербер с 6:0, 6:7 (4), 6:4 и достигна до първия си WTA Premier финал от 2 години насам.

Павлюченкова имаше преднина 6:0, 5:2, след което обаче изоставаше с 0:3 гейма във финалния трети сет. В крайна сметка рускинята взе 6 от последните 7 гейма и измъкна успеха.

„Имаше много драма и за двете ни“, каза в интервюто на корта Павлюченкова. „Не очаквах, че ще започна по толкова силен начин. В началото наистина играех много добре. Срещу Ангелик обаче никога не е лесно, защото тя е сред най-големите бойци на корта. Това беше и причината резултатът да е такъв. Тя заслужава поздравления, направи велик мач, но аз съм щастлив, че успях да стигна до финала“.

Павлюченкова призна, че в третия сет за момент е отчела двубоя за загубен: „Вече си мислех за предстоящия турнир в Ухан. Започнах да мисля за резервации за полет. Аз обаче не се предавам до последно и това даде резултат“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини