Раонич: Победата дойде по-рано от очакваното14-02-2011 12:39 | Станко Димов

20-годишният Милош Раонич призна след триумфа на турнира в Сан Хосе, че не е очаквал да спечели титла от ATP на толкова крехка възраст. Както е известно на финала на надпреварата Раонич победи след два тайбрека шампиона от миналата година Фернандо Вердаско.


"Спечелването на турнира стана наистина неочаквано за мен. Не съм подозирал, че мога да го направя сега", сподели талантът.


"Чувствам се страхотно, трудно е да опиша вълнението си. Мисля, че финалният мач се реши от няколко точки, които бяха спечелени от мен. Разбира се късметът също е важен фактор. Радвам се, че мачът завърши точно така, както аз исках", коментира Раонич.


"Ако продължавам да се представям по този начин може би ще помогна за популяризирането на тениса в Канада. В момента телевизиите там не дават много от този спорт, но това може да се промени.


"Всъщност, това бе най-добрата седмица в кариерата ми. Усмивката е завладяла лицето ми и съм повече от щастлив. Надявам се, че успехите ми ще продължат. През последните 6 седмици играя много силно. Ще видим какво ще се случи до края на сезона", каза още Раонич.
Коментари
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €584,125

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $779,515

Official Website | Livescore
Други новини