Сугита срещу Истомин в спор за място на финал



29-09-2017 16:00 | Станко Димов

Поставеният под №5 в основната схема Юичи Сугита се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Ченду, след като победи Душан Лайович с 6:2, 6:4 за 64 минути.

29-годишният японец се радва на най-силния си сезон до момента, след като по-рано през годината успя да спечели първата си АТР титла в Анталия (тревна настилка), а освен това игра на четвъртфинал в „Мастърс 1000“ сериите в Синсинати (загуби от Григор Димитров). В началото на септември Сугита се изкачи до рекордното за него 42-о място в ранглистата.

„Мисля, че тази година е невероятна“, коментира Сугита. „Концентриран съм и ще се опитам да се класирам за още един финал“.

Японецът ще срещне в събота Денис Истомин, който в същото време имаше сериозни затруднения с младока Джаред Доналдсън - 2:6, 7:5, 7:6 (5) след 2 часа и половина игра.

„Започнах наистина много лошо в първия сет, а в същото време той (Доналдсън) се представяше отлично. Всичките му удари попадаха в целта, а освен това сервираше много добре“, коментира Истомин след двубоя.

За 31-годишния узбек това е първи полуфинал от две години насам, когато успя да спечели титлата в Нотингам (на финала победи Куери).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини