Гофен на полуфинал, Зверев отпадна



30-09-2017 08:18 | Любомир Тодоров

Вторият поставен в схемата на турнира в Шънджън, Китай, Давид Гофен се класира на полуфинал, докато водачът Александер Зверев отпадна.


Белгиецът, който е 12-и в света, стигна за четвърти път до последните четири в АТР Тур тази година, след като побеси с 6:2, 6:3 №8 Доналд Йънг от САЩ с 6:2, 6:3. Гофен проби в откриващия гейм на двубоя, а след това направи още четири брейка в подаването на американския левичар. Йънг оказа съпротива във втората част, когато върна пробив за 2:2. Но след това финалистът от София и Ротердам спечели четири от оставищети пет гейма, за да затвори мача.


"Движех се добре, сервирах добре от самото начало. Играх агресивно и всичко завърши отлично за мен", коментира Давид Гофен.


Следващият му съперник днес е 107-ия в ранглистата представител на Швейцария Хенри Лааксонен.
Босненецът Дамир Джумхур отстрани Александер Зверев с 6:4, 7:5 за час и половина. Германецът, четвърти в класацията на АТР, повеждаше с пробиви в двата сета, но Джумхур правеше обрат. Във втората част 25-годишният тенисист губеше с 1:4, но спечели шест от заключителните седем гейма.


Дамир, който спечели титлата в Санкт Петербург, постигна осма поредна победа. На полуфиналите той се изправя срещу украинеца Александър Долгополов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини