Юлия Стаматова и Гергана Топалова на полуфинал



06-10-2017 18:36 | Tennis24.bg

Юлия Стаматова и Гергана Топалова се класираха за полуфиналите на сингъл, а Диа Евтимова стана шампионка на двойки на международния турнир по тенис за жени „Созопол Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара.

Поставената под №4 в основната схема Юлия Стаматова отстрани японката Рио Китагава с 6:0, 6:4. След като взе първия сет за половин час, Стаматова поведе с 5:1 във втория, загуби следващите три гейма, но не допусна обрат. За място във финала тя ще спори срещу французойката Леа Толи, която отстрани водачката в основната схема Диа Евтимова с 6:2, 6:3.

Държавната ни шампионка за жени Гергана Топалова победи в най-оспорвания мач за деня №6 в схемата Габриела Дука (Румъния) със 7:5, 7:5 след над два часа игра. Двубоят бе изпълнен с хубави разигравания и обрати в резултата, а с успеха си Топалова достигна за първи път до полуфинал на международен турнир за жени. Нейна следваща съперничка ще бъде поставената под №3 Екатерина Яшина (Русия), която отстрани Анна Кубарева (Беларус) с 6:3, 6:4.

С класирането си за полуфиналите Стаматова и Топалова си осигуриха по 4 точки за световната ранглиста на WTA за жени, които могат да утроят при спечелване на титлата. Полуфиналите са насрочени за 10:00 ч. утре на първи и втори корт на тенис център „Санта Марина“ в Созопол.

След много интересен и оспорван финал Диа Евтимова и Михаела Боев (Белгия) станаха шампионки на двойки, побеждавайки Юлия Стаматова и Леа Толи (Франция) с 6:2 4:6 16-14. Призьорките бяха наградени от изпълнителния директор на „FPI Hotels & Resorts“ Никола Петков. За Диа Евтимова това бе пета титла през тази година и 13-а в кариерата й на двойки от международен турнир от календара на ITF.

Международният турнир „Созопол Санта Марина Къп“ е поредното състезание от богатия календар на тенис център „Санта Марина“ в Созопол, където само през тази година се проведоха също международни турнири за мъже и за юноши и девойки до 18 г., турнир от световното отборно първенство Купа „Дейвис“, Европейско първенство по плажен тенис, състезания от държавния календар на БФТ, любителски, детски и множество други надпревари. Те се реализират в партньорство с Visa, БФТ, Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate и Isostar.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини