Каролин Гарсия спечели в Пекин



Каролин Гарсия спечели в Пекин
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-10-2017 14:56 | Tennis24.bg

Каролин Гарсия продължи страхотната си серия в Азия през този сезон с победа на силния турнир по тенис в Пекин с награден фонд 7 милиона долара, който беше от категория "Премиер задължителен".


Гарсия заслужи пета титла в кариерата си след успех на финала с 6:4, 7:6(3) за почти два часа игра над втората в схемата Симона Халеп (Румъния), която от утре ще оглави световната ранглиста. С успеха 23-годишната французойка пък ще влезе за първи път в кариерата си в Топ 10, като ще се изкачи с шест места до деветото в класацията на WTA в понеделник.


Халеп стартира мача с пробив, но веднага загуби предимството си, а след това допусна обрат в първия сет с решаващ брейк в десетия гейм. Във втората част румънката беше близо до пробива при 3:3, когато поведе с 40:0 при подаване на съперничката си, но пропиля общо девет брейкбола в гейма, след което се стигна до тайбрек. В него Гарсия дръпна с 4:1 и доминираше до края, за да запише 11-а поредна победа, след като през миналата седмица триумфира на турнира в Ухан (Китай).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини