Кръстиха линия на метрото в Шанхай на ФедерерКръстиха линия на метрото в Шанхай на Федерер
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-10-2017 14:57 | Станко Димов

Роджър Федерер не скри желанието си да спечели титлата от турнира в Шанхай. Швейцарецът ще се завърне на корта тази седмица за първи път от US Open насам и мотивацията му е на пределно ниво.

„Тренирах на централния корт часове наред. Имах доста натоварена програма, което е добре и ме вкара в правилния начин на мислене, защото аз съм тук по някаква причина, с някаква цел. Ще се опитам да се представя добре и да спечеля турнира“, коментира Федерер на официалната си пресконференц ия.

„Този турнир е една от целите ми през сезона. Да бъда в добра форма в Шанхай винаги е бил сред приоритетите ми“, добави още швейцарецът, който притежава рекордните 19 титли от Големия шлем.

Федерер, който е изключително популярен в Шанхай, пропусна миналогодишното издание на турнира заради контузия.

„Може би е имало мои привърженици в Китай или Шанхай, които са мислили, че повече никога няма да ме видят тук. Но сега, след като съм, тук виждам колко са щастливи привържениците ми. Те винаги са на моите тренировки, по пътя за летището, на самото летище. Те ме следват на много турнири, което ме кара да се чувствам готино“.Федерер определя Шанхай като свой „втори дом далеч от дома“. Той изгледа на живо двубой от НБА, а освен това на неговото име вече е кръстена и линия на метрото в Шанхай.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини