Пътят към върха е открит



16-10-2017 13:46 | Tennis24.bg

Роджър Федерер беше близо до съвършенството в неделя, когато победи с 6:4, 6:3 Рафаел Надал на финала в Шанхай. Швейцарецът стигна до успеха след само 71 минути игра и си гарантира 27-и трофей от „Мастърс 1000“ сериите и втори в Шанхай след 2004-а година.

С успеха Федерер закръгли сметката си на 700 победи на твърди кортове и подобри постижението си за сезона на 10-1 срещу играчи от Топ 10. Общо в кариерата на Маестрото това беше 94-а титла и той се изравни на второ място с Иван Лендъл, като вече изостава само от Джими Конърс (109).

Представянето на Федерер през сезона продължава да чупи рекорди, като той вече има 6 титли, 3 от които от „Мастърс 1000“ турнири (Индиън Уелс, Маями, Шанхай). За 5-и път в кариерата си швейцарецът печели поне 3 трофея от тази категория.

С успеха в неделя Федерер се доближи на 1960 точки зад Рафаел Надал, което означава, че запазва шансове да атакува първото място в ранглистата до края на сезона. И двамата (Федерер и Надал) са заявили за участие надпреварите в Базел и Париж, а освен това имат гарантирано място и на финалите в Лондон.

„Изобщо не бях нервен преди двубоя, което беше добре“, споделя Федерер. „Бях пределно наясно как искам да изиграя мача. След като излязох на корта всичко се получи много добре. Чувствах се спокоен. Винаги съм знаел, че Рафа може да се върне във всеки един момент, ако влезе в неговия игрови ритъм и напипа ударите си.

Дори когато бях на косъм от втори пробив при 0:40 имах ясна идея какво да правя. Играх добре през цялата седмица. Мисля, че това ми помогна много във финала, защото можех да контролирам емоциите си. Ретурите ми се получаваха още от първия двубой срещу Шварцман. Началният ми удар се подобряваше с всеки изминал ден.

Като цяло това не ме изненада, защото се чувствах добре през цялата седмица. Пристигнах по-рано в Шанхай и това се отплати. Не можеш да го правиш през цялото време, но аз бях тук от четвъртък вечерта и разполагах с 5-6 дни да се подготвя за първия ми мач в сряда. Така, че бях готов“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини