Втора категорична победа на Вожняцки



25-10-2017 15:57 | Любомир Тодоров

Датчанката Каролине Вожняцки на практика си осигури място на полуфиналите на заключителния турнир на тенисистките в Сингапур след втори успех.


Тя победи  в Червената група световната номер едно Симона Халеп с 6:0, 6:2 за 63 минути и до момента е загубила общо четири гейма в турнира.


Първата част продължи само 24 минути. В нея Вожняцки вкара невероятните 94 процента първи сервис, направи три пробива и даде на съперничката си само десет точки.


Халеп успя да прекъсне серията на скандинавката от полски произход при 1:1. Това бе първи загубен гейм за Каро след серия от 17 поредни спечелени още от мача срещу Свитолина. Румънката беше пробита за 1:3, а в следващия гейм стигна до първи брейкбол. Вожняцки го отрази с ас и затвърди. При 2:5 Симона сервираше за оставане в мача. Датчанката обаче стигна до точка за спечелване на срещата и я реализира.


Вожняцки завърши с девет печеливши удари при седе непредизвикани грешки, докато при Халеп балансът беше 11-17.


По-късно ще се изиграе двубоят между двете тенисистки, които допуснаха загуби на старта - Елина Свитолина и Каролин Гарсия. Ако украинката победи, то скандинавката се класира на полуфинал и на теория още днес. Същото ще се случи и при успех на французойката Гарсия в три сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини