Енен готова да се върне на трона в Мелбърн



26-01-2010 14:47 | Станко Димов

Жустин Енен продължава да очарова с отличната форма, която демонстрира след завръщането си на корта. Белгийката победи с 2:0 сета Надя Петрова и се класира сред най-добрите 4 на Australian Open. Опонентка на Енен в спор за място на финала е китайката Дзе Джън, която се справи в два сета с Мария Кириленко.

 

"Много се радвам, че успях да победа Надя. Това не бе един от най-добрите ми двубои на турнира, но за мен важен е крайният успех. За съжаление не мога да се пригодя отлично към програмата. Всичките ми срещи до момента бяха от нощната сесия, за разлика от днешната. Съвсем различно е когато играеш през деня. Определено не е лесно да напипаш правилния ритъм за толкова кратко време", сподели Енен.

 

"Мисля, че бях изгубила част от интензивността си и това си пролича силно в началото на втория сет. Опитвах се да запазя максимално спокойствие и да съм концентрирана, особено във важните моменти, какъвто е тайбрекът".

 

"Сега имам време да се възстановя преди следващия мач. Достигането ми до полуфинал означава много за мен. Турнирите от Големия шлем винаги са ми доставяли най-голямото удоволствие от играта. Не мога да опиша колко съм щастлива, че пак мога да усетя от тази атмосфера", коментира белгийката.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини