Вожняцки: Дадох на Ким само седмица, супер е да съм на върха (видео)



18-02-2011 17:01 | Станко Димов

Каролина Вожняцки си върна първото място в световната ранглиста. Това стана факт, след като датчанката се класира за полуфинал на силния турнир в Дубай след победа над Шахар Пеер. По този начин само седмица, след като сдаде трона на Ким Клайстерс, Вожняцки отново ще се върне на върха.


"Разбира се, че е приятно пак да бъда номер 1. Чувството е страхотно. Дадох на Ким (Клайстерс) една седмица. Сега се надявам, че в следващите седмици аз ще бъда на върха", сподели датчанката.


Шампионката от Australian Open Ким Клайстерс не закъсня с реакцията и честити на новата кралица чрез профила си в Twitter. "Честито, ха, ха", написа Ким на стената на младата си колежка.


Вожняцки се изкачи за пръв път на върха на ранглистата през октоимври, когато детронира Серина Уилямс. През януари в Мелбърн датчанката стигна до полуфинал, където бе победена от Ли На. Въпреки, че все още няма титла от Шлема Каролина се представя отлично на повечето турнири, на които участва.


"Играя добър тенис. Чувствам, че се представям на високо ниво и е трудно да ме победят в момента. Определено съм много доволна от начина, по който се представям", коментира Вожняцки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини