Тенисисти от осем страни на финалите в Лондон



05-11-2017 19:08 | Любомир Тодоров

Американецът Джак Сок зае последното, осмо, място за финалите на АТР в Лондон, които започват на 12 ноември в зала "О2 Арина". По този начин стана ясно, че в турнира с награден фонд 8 милиона долара ще играят тенисисти от осем страни.


Дебютантът Сок се присъедини към Григор Димитров, Рафаел Надал, Роджър Федерер, Александер Зверев, Доминик Тийм, Марин Чилич и Давид Гофен и така "развали" европейската компания за финалите.


Жребият за заключителното състезание ще се тегли в сряда, 8 ноември. Групите в турнира на единично са наречени на името на петкратния шампион в мастърсите Пийт Сампрас (група А) и на трикратния победител Борис Бекер (група Б). На двойки групите са кръстени на австралийците Уудбридж и Уудфорд (спечелили през 1992 и 1996-а) и на холандците Елтинг и Хаархюис (печелили през 1993 и 1998 г.).


"Тази година има за мен много неща за първи път- Започна от четвъртия кръг на "Ролан Гарос" - първи за мен в Шлема, сега спечелих първа Мастърс 1000 титла в Париж. За първи път ще попадна в Топ 10 и за първи път ще играя на финалите. Нямам търпение да отпразнувам това с моя екип", заяви Джак след награждаването.


Той е първият американец на финалите след Марди Фиш през 2011-а. Той донесе на родината си първа Мастърс 1000 купа след друг тенисист, родом от щата Небраска - Анди Родик, който спечели в Маями през 2010 година.


Tennis24.bg ще има пратеник на финалите на АТР в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини