Федерер чупи пореден рекорд днес



12-11-2017 10:09 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Роджър Федерер ще запише поредния рекорд на свое име днес в Лондон. Швейцарецът ще започне 15-ото си участие във финали на АТР с двубой срещу Джак Сок.


До момента Маестрото и Новак Джокович деляха първото място с по 14 участия в заключителния турнир.


Освен това Федерер има 49 победи през този сезон и ще се опита да запише успех №50 за 14-а година.


Статистиката сочи, че рекордьорът по титли от Големия шлем е губил само три от откриващите си мачове в турнира. Той е отстъпвал на старта през 2007 г. срещу Фернандо Гонсалес, година по-късно загуби от Жил Симон и през 2013-а от Джокович.


Роджър има три победи от три мача срещу американеца Сок. За последно те се срещната през пролетта в Индиън Уелс, когато 36-годишният баща на четири деца спечели с 6:1, 7:6(4).


"Изобщо не мисля за 12-те мача, които съм спечелил срещу тези съперници (б.а. - в група "Борис Бекер"), концентриран съм изцяло върху Джак Сок. Той имаше чудесна седмица в Париж. Той почти беше загубил в първия кръг срещу Кайл Едмънд, а накрая спечели титлата. Той има самочувствие и харесва големите турнири. Знам това от добрия мач, който изиграхме в Индиън Уелс. Очаквам тежка среща", коментира Федерер.


Сок е един от тримата абсолютни дебютанти на финалите, заедно с Григор Димитров, с когото тренира вчера, и Александер Зверев. Той е първият янки в заключителния турни след Марди Фиш през 2011-а. Джак спечели освен в Париж и титлите в Оукланд и Делрей Бийч този сезон.


Двубоят Федерер - Сок е с начален час 16:00. От 22 часа е срещата Александер Зверев - Марин Чилич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини