Гофен шокира Федерер и е на финал



18-11-2017 17:55 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Давид Гофен е първият финалист на заключителния за сезона турнир в Лондон. Белгиецът победи големия фаворит за трофея Роджър Федерер с 2:6, 6:3, 6:4 и в неделя ще се изправи срещу Григор Димитров или Джак Сок във финала. Това беше първи успех за Гофен срещу Федерер (1-6). Така в спора за трофея в Лондон оцеляха последните трима поставени.

„Нямам думи! В момента не мога да опиша как точно се чувствам. Толкова съм доволен, толкова съм щастлив...“, сподели белгиецът секунди след успеха.

Началото на двубоя по никакъв начин не подсказваше за подобен драматичен финал. Федерер започна вдъхновяващо и осъществи пробив още в първия гейм, след което с нов брейк поведе с 5:1. До края на сета белгиецът успя да вземе още един гейм, но за повече нямаше сили.

От тук някъде обаче започнаха проблемите за Федерер. Швейцарецът допусна сериозен срив в играта си и започна да греши често от любимия си форхенд, от което се възползва Гофен. Белгиецът проби в началото на втората част и до края не позволи на Федерер дори да стигне до точка за връщане на пробива.

В решаващия сет отново Гофен проби първи за 2:1, в ответния гейм Федерер пропусна брейк-бол, оказал се негов последен в турнира. Сервирайки за мача в десетия гейм Гофен показа характер и реализира още първия си мачбол.

Вторият полуфинал в Лондон между Григор Димитров и Джак Сок започва в 22:00 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини