Ферер с впечатляващо начало в Акапулко



22-02-2011 11:57 | Станко Димов

Поставеният под номер 1 в основната схема Давид Ферер започна с победа защитата на титлата си от турнира Abierto Mexicano Telcel в Акапулко.

Испанецът се наложи над румънския квалификант Адриан Унгур с 6:1, 6:2 след 62 минути игра. Ферер проби пет пъти високия 195 см Унгур, регистрирайки 10-та победа за сезона.

 

Световният номер 6 започна по страхотен начин сезон 2011. Той спечели титлата от турнира Heineken Open в Окланд, след като на финала надви Давид Налбандян. Това бе 10-ти трофей от ATP веригата за Ферер.

 

След това на Australian Open Ферер стигна полуфинал, където драматично отстъпи с 1:3 сета на Анди Мъри. Следващият съперник пред Ферер в Акапулко ще бъде Сантяго Гонсалес, който се справи също в два сета с Даниел Ганса.

 

С победа в Мексико започна и шестият в схемата Александър Долгополов. Снажният украинец се реваншира за загубата си в първи кръг в Буенос Айрес миналата седмица и надви със 7:5, 6:2 Пол Капдевил.

 

22-годишният Долгополов, който в момента е 26-ти в ранглистата, достигна за първи път до финал на турнир от ATP преди две седмици в Коста до Саупе, където отстъпи пред Николас Алмагро.

 

С победа в Акапулко започна и колумбиецът Сантяго Хиралдо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини