Джокович е гладен за успехи



10-12-2017 12:37 | Станко Димов

Бившият №1 в света Новак Джокович се надява да се завърне на корта победоносно. Сърбинът започна годината като подгласник на Анди Мъри в ранглистата, като успя да го победи на финала на първия за сезона турнир – в Доха. След това обаче нещата за Джокович не се развиха по желания от него начин и той приключи годината с общо 2 титли, което не му се беше случвало от 7 години (бел.ред. от 2010-а насам Ноле печелеше поне по 6 трофея на сезон). 

За последно Джокович се появи на корта на Уимбълдън, където се отказа на четвъртфиналите заради контузия в лакътя. Малко след това той обяви, че повече няма да играе до края на сезона и логично се свлече до №16 в класацията. Дългоочакваното завръщане на Джокович ще се случи в края на декември (28-30) на демонстративния турнир в Абу Даби, където Ноле е трикратен първенец. 

„За мен винаги е било огромна чест да играя в Абу Даби и нямам търпение да се завърна на корта отново“, коментира Джокович пред Sport360. 

„Този турнир винаги ми е представял отлични условия за подготовка за Australian Open“, каза още сърбинът, който през януари в Мелбърн ще търси 7-и трофей от Откритото на Австралия.

В Абу Даби Джокович може да срещне актуалния водач в ранглистата Рафаел Надал, който стартира директно от полуфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини