Виктория Томова разкри разковничето на успеха (видео)



26-12-2017 22:18 | Tennis24.bg

След 11 годишна абсолютна доминация на Цветана Пиронкова, 2018 година за женския ни тенис ще започне с нова най-предно поставена в световната ранглиста тенисистка – 22-годишната Виктория Томова е под № 140.

Преди 8 години bTV гостува в дома на 14-годишната тогава тенисистка, записала своите първи по-сериозни детски победи – спечелен турнир в школата на Болетиери в САЩ, първенството в Париж, известно като детския "Ролан Гарос" и европейската тила до 14 години. 8 сезона по-късно Томова е първата тенис ракета на България. Това обаче не я притеснява.

"Мисля, че е глупаво да се фокусираш върху ранкинга и постоянно да мислиш какви точки трябва да се защитават. Смятам, че е по-важно да подобряваш своите качества и игра. Мисля, че това е разковничето", разсъждава тя пред btv.

Томова хваща тенис ракетата на 6 години, а на 9 само с баща си заминава за няколко месеца в САЩ, оставяйки майка си и всички свой роднини в България. Труд и упоритост са в основата на нейния успех.

Пред нея сега са новите предизвикателства, а състезателната 2018 г. ще започне преди астрономическата. На 29 декември Томова стартира участието си в квалификациите на турнира в Бризбън. След него тя остава в Австралия, за да се готви за участието си в първата за сезона надпревара от Големия шлем - Откритото първенство на страната.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини