Шестият в схемата отпадна на старта в Бризбън



31-12-2017 13:46 | Tennis24.bg

Шестият в схемата Диего Шварцман (Аржентина) и американецът Стив Джонсън отпаднаха на старта на АТР 250 турнира на твърди кортове в Бризбън. Шварцман отстъпи пред украинеца Александър Дългополов с 4:6, 6:7(3), докато Джонсън загуби от участващия с "уайлд кард" представител на домакините от Австралия Алекс де Минор с 6:7(7), 4:6.

Двубоят между Шварцман и Дългополов премина при голямо превъзходство на украинеца, който пласира 29 печеливши удара срещу едва 6 за съперника си.

Доста по-оспорвана бе срещата между Джонсън и 18-годишният Де Минор. В първия сет Джонсън имаше цели пет сетбола, но пропусна всеки от тях. Първите да дойдоха при 6:5 гейма и 40:15 точки в негова полза, а следващите 3 бяха в тайбрека, като един от тях дори бе на негов сервис. В крайна сметка обаче Де Минор стигна до точка за спечелване на сета, която веднага реализира.

Във втория сет 44-тия в света Джонсън направи пробив за 4:3 гейма, но в този момент настъпи необяснимо отпускане в играта му, което позволи на Де Минор да спечели три последователни гейма, а с това и мача. Успехът бе едва трети за австралиеца на ниво АТП.

Във втория кръг Дългополов ще играе с квалификант или аржентинеца Орасио Себайос, докато на Де Минор му предстои среща с четвъртия в схемата Милош Раонич (Канада).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини