Мъри разпуска с футбол, подкрепя Арсенал в Шампионската лига



Мъри разпуска с футбол, подкрепя Арсенал в Шампионската лига
Свързани играчи
Тагове
24-02-2011 14:17 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри запълва свободното си време с футбол. Шотландецът, който миналата седмица наблюдава на живо двубоя от Шампионската лига между Арсенал и Барселона (2:1) сподели, че тази година лондонският тим има всички шансове да спечели титла.

 

Мъри не скри възхищението си към един от най-големите таланти в школата на Арсенал – Джак Уилшир, който се представи на страхотно ниво срещу каталунците.


„Тази година Арсенал играят много силно. Впечатление ми прави Уилшир, който за възрастта си играе просто невероятно. Обичам да гледам Аршавин, който е много техничен играч. Ван Перси се завърна от контузия, а Насри играе на висота през целия сезон”, коментира Мъри.


„Ако всички тези играчи се опазят от контузии вярвам, че този сезон ще бъде специален за Арсенал. Освен това имам няколко техни играчи в моя отбор на „Фентъзи футбол”. Дано продължат в същия дух”, разкри финалистът от Australian Open. 


Мъри каза също, че е много важно Уилшир да продължи да се развива. „Когато си на 19 години от основно значение е да си заобиколен от подходящите хора. В този ред на мисли мисля, че Джак може да се радва на един от най-добрите мениджъри в света. Сигурен съм, че Арсен Венгер ще му помогне много. Хората не могат да си дадат сметка колко е трудно на тази възраст да играе добре при огромното медийно внимание.

 

Най-важното е Уилшир да се концентрира върху себе си. Напрежението е част от играта”, философски сподели Мъри, който нахлу в големия тенис едва на 17 години. До момента шотландецът има записани 3 финала на турнири от Големия шлем, но загуби и трите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини