Топалова впечатли с бекхенда си в Австралия



08-01-2018 14:11 | Tennis24.bg

Държавната шампионка по тенис за жени Гергана Топалова разказа за първите си впечатления от лагера на отбора на световните таланти, организиран от Международната федерация по тенис в град Траралгон, Австралия.


„Нашата треньорка Роберта Бурзали ме похвали за моя бекхенд, като заяви, че е много добър. Имаме наситена програма. Ставаме в 7:30 часа. От 9 часа играем около час и половина с другите момичета. След това обядваме и почиваме. Правим и доста обща физическа подготовка. В момента не е много топло – около 24 градуса е, но влажността на въздуха е изключително висока“, обясни 17-годишната пловдивчанка.


Топалова тренирала заедно със Сада Нахимана от Бурунди, Сохюн Парк от Южна Корея и Даниела Висмане от Латвия.


В петък е записването за силния турнир за юноши и девойки в Траралгон, който е от първа категория. Добрата новина е, че 33-ата в световната ранглиста Гергана най-вероятно ще бъде сред поставените на състезанието, което започва на 13 януари.


Намерилата място в десетката на най-добрите млади спортисти на България тенисистка ще започне от 20 януари в Мелбърн и участието си в Откритото първенство на Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини