Жребият погали Надал, Джокович се завръща в убийствена половина на схемата



11-01-2018 11:10 | Станко Димов

Световният №1 Рафаел Надал имаше късмет при тегленето на жребия за Откритото първенство на Австралия. Испанецът започва срещу ветерана Виктор Естрея Бургос, а първият поставен, когото може да срещне е №28 Дамир Джумхур. Двубой между тях е възможен в третия кръг.

На осминафиналите Рафа може да играе с американеца Джон Иснър, а на четвъртфиналите с Марин Чилич. Както вече съобщихме, българинът Григор Димитров попадна в половината на Рафа, като двамата могат да се срещнат на полуфиналите, както сториха и миналата година, когато Рафа се наложи в епичен 5-сетов мач.

Доста по-напечено се очертава да бъде в другата част на схемата, където най-високопоставен е Роджър Федерер. Швейцарецът, шампион в турнира от миналата година, ще стартира защитата на трофея срещу Аляз Бедене (Словения). В третия кръг Маестрото може да срещне един от абонатите си – Ришар Гаске, поставен под №29.На осминафиналите е възможен дуел с Милош Раонич или Сам Куери, а на четвъртфиналите с Давид Гофен или Хуан Мартин дел Потро.

На полуфиналите Федерер може да играе с Новак Джокович, който се завръща на корта след половин година. Сърбинът обаче ще трябва сериозно да се потруди, като още в първата седмица ще има доста работа в Мелбърн.

Ноле, 6-кратен шампион в турнира, ще играе на старта срещу Доналд Йънг, а във втория кръг е възможен суперсблъсък с Гаел Монфис. Световният №4 Александър Зверев е сред възможните опоненти на Ноле на осминафиналите, а на четвъртфиналите – Доминик Тийм или Стан Вавринка.

Двубоите от основната схема в Мелбърн започват в понеделник.

ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ ЖРЕБИЙ ЗА AUSTRALIAN OPEN 2018!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини