Супер Вожняцки развали рождения ден на Пенета



24-02-2011 18:20 | Николай Драгиев

По впечатляващ начин Каролина Вожняцки се класира за полуфинал на турнира от категорията Premier в Доха. Датчанката взе 12 поредни гейма, за да отчая намиращата се в прекрасна форма Флавия Пенета с 6:2, 6:0. Така Вожняцки ще търси място на финал в спор с Марион Бартоли.

 

Вожняцки, която само преди седмица триумфира и в Дубай, продължи серията си на осем поредни победи. Последното й поражение бе на полуфинал на Australian Open, когато също имаше мачбол срещу Ли На.

 

На всичкото отгоре Вожняцки вгорчи рождения ден на Флавия, която утре навършва 29 години

 

Италианката започна прекрасно двубоя и поведе с 2:0, а бе близо и до втори пробив за 3:0. Това не само не се случи, а Вожняцки спечели 12 поредни гейма, а с това и мача. Убедителният резултат далеч не отразява реалното разположение на силите, тъй като в голяма част от мача битката бе напълно равностойна на корта.

 

В двубоя имаше и два гейма от по 13 минути, които бяха от огромно психологическо значение и Вожняцки разбира се, ги спечели.

 

Особено интересен е и друг факт - Вожняцки сервира изумително с 82% първи сервис. Само 8 точки при нейн начален удар бяха от втори сервис за целия мач. Тя загуби всяка една от тези 8 точки, но това разбира се не бе фатално. Непредизвиканите грешки в края на мача бяха 21 за Пенета срещу само 7 за световната номер 1.

 

Вожняцки и Бартоли са играли пет пъти до момента. Датчанката води 3:2, но последните два сблъсъка са в полза на Бартоли. Единият от тях през 2010 в Синсинати - 6:4, 6:1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини