Григор Димитров се връща на корта веднага след победата



15-01-2018 08:58 | Станко Димов

Григор Димитров не скри задоволството си от успешния старт, който записа на Australian Open. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 6:2, 6:1 над Денис Новак (Австрия). Ето какво каза Димитров непосредствено след двубоя, когато бе интервюиран от Алекс Кореча.

„Трябваха ми няколко гейма, може би 2-3, за да свикна с играта му (на Новак). Направих ранен пробив, но това не ме успокои, защото знаех, че той е записал 3 победи в квалификациите и нямах представа на какво е способен. С напредването на срещата осъзнах, че ако правя правилните неща, дори да не съм на най-високото си равнище, отново ще имам добри шансове да го победя“, коментира Димитров.

„Нова година, нов турнир. Всичко е различно сега. Дори да искам да грабна някои моменти от предишната година, сега е различно. Има толкова много нови момчета, има смяна и трябва да свикна с това, да използвам опита си от миналия сезон и от предишните години като цяло“.

Попитан какво ще прави днес, Григор каза следното: „Ще отида на тренировъчния корт, за да работя върху някои неща. Времето в последните дни не беше толкова добро и не ми позволи да тренирам както искам. Сега ще се опитам да задържа формата си, имам ден почивка. Мачът ми днес не беше тежък физически и съм сигурен, че след малко отново ще бъда на корта, за да тренирам допълнително“.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини