Роджър и неговият "черен списък"



25-02-2011 13:32 | Николай Драгиев

 

Роджър Федерер е сред най-добрите спортисти в света изобщо, но заради риск от травми, швейцарецът може да си позволи да играе единствено пинг-понг извън корта. В Дубай, където е на път да грабне своята 68-а титла, Федерер разкри и своя "черен списък" от любими спортове, които не може да практикува - ски, футбол и скуош. Дори наглед "безопасният" голф не е добъри вариант за Маестрото от Базел.

 

"Ако трябва да бъда честен, много ми липсват ските. Наложи се да се откажа от тях преди няколко години," признава Федерер. "За последно карах ски през 2008 година, когато имах и мононуклеоза. Върнах се от Австралия, отидох на ски и на следващия ден отново бях болен. Тогава си казах: "Това е знак. никакви ски повече. Неприятно е, но ще го направя."

 

"И футбол не съм играл също. Веднъж се случи да играя цяла седмица и след това не можех да се движа въобще. Това ми се стори много глупаво. Същото е положението и когато играя скуош."

 

Федерер признава, че наскоро е играл голф, но дори и това не му се отразява добре на тялото. "Играх с моите родители голф. Беше за рождения ден на майка ми. Беше много приятно да поиграя, но ефектът бе същият. Последваха болки в гърба.

 

"Не ми се иска да играя нищо друго, тъй като тялото ми е настроено за тенис. Мога да си позволя да изчакам още няколко години преди да упражнявам тези спортове отново. Наистина често те ми липсват и е доста разочароваща тази ситуация. Мога единствено да играя пинг понг," допълни още бившият номер 1.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини