Ноле докосва "хеттрик"



25-02-2011 15:11 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за финала на турнира от категорията "Мастърс 500" в Дубай за трети път поред. Световният номер 3 се справи с чеха Томаш Бердих след 6:7(5), 6:2, 4:2 и отказ на седмия в ранглистата. Така сърбинът е само на един успех от своеобразен "хеттрик" в ОАЕ, след като е шампион от последните две години. Неговият съперник във финала ще бъде Роджър Федерер.

 

При изключително горещото време в Дубай и двамата състезатели имаха трудности да свикнат с условията и изключително бързата настилка. Особено в първия сет Бердих показа по-разумна игра и сякаш бе напипал начина, по който да надвие шампиона от Australian Open.

 

Чехът показа тактически правилна постройка и успя да постави под натиск Джокович в края на първия сет. Бердих получи два сетбола още при 6:5 в своя полза, но с много късмет Ноле ги спаси и вкара нещата в тайбрек. В него двуметровият гигант направи по-малко грешки и затвори със 7:5 точки.

 

Вторият сет бе изцяло в полза на Джокович, който спечели пет от последните му шест гейма за 6:2.

 

Преди началото на третата част Бердих поиска помощ от физиотерапевт, който масажира лявото му бедро. Той продължи игра, но след като бе пробит от Джокович, реши да не рискува повече здравето си и за шести път в кариерата си отстъпи пред Ноле.

 

Победата бе 19-та (при 2 загуби) за Джокович в турнирите от „Мастърс 500” сериите, които се провеждат на твърда настилка. От началото на календарната година пък това бе 11-ти пореден успех за Ноле, който през януари спечели първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини