Оптимизъм в лагера на България преди двубоя срещу Беларус



25-02-2011 15:42 | Станко Димов

Националният ни отбор по тенис за мъже ще преследва три победи на сингъл в предстоящия двубой срещу Беларус от втора група  на зона Европа/Африка на Купа "Дейвис". Това заяви капитанът на тима Огнян Илиев на пресконференция днес.

Двубоят срещу Беларус ще се играе на 4-6 март. При победа България ще играе във втория кръг в групата срещу победителя от срещата между Унгария и Кипър. Националният ни тим е сериозно отслабен, след като ракета №1 Григор Димитров отказа участие. Вторият мач на българския отбор за Купа "Дейвис" е на 8-10 юли в Националния тенис център в София.

 


"Реално погледнато двойката ни има най-малък шанс за успех, имайки предвид, че за домакините ще играе Макс Мирни. Заради това се надявам на сингъл да вземем три победи", каза Илиев. Според него е добре, че е възможно щабът на Беларус да подцени състава ни, тъй като това може да доведе до отпускане и разконцентрация в техния отбор, от които да се възползваме.

 

"Ще разчитаме на това, че ще видят двама дебютанти в нашия състав и ще ни подценят", добави капитанът на българите.


Вече са ясни и двете възможни двойки, с една от които ще играем в Минск. Първата е Димитър Кутровски - Тодор Енев, а втората Валентин Димов - Димитър Кузманов. В зависимост от представянето на играчите в индивидуалните мачове от първия ден ще се реши коя двойка да излезе на корта.


Най-оптимистичен в прогнозите си звучеше Валентин Димов, според когото всички играчи на съперника ни могат да бъдат надиграни. "Познавам играчите на Беларус и не мисля, че са непреодолими. Все пак Купа "Дейвис" е коренно различно първенство от всички други турнири и тук всичко е възможно", коментира Димов, който е държавен шампион в зала от 2010 г.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини