Григор подчини и Кириос



Григор подчини и Кириос
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-01-2018 14:16 | Любомир Тодоров

Третият поставен Григор Димитров изигра най-добрия си двубой на Откритото първенство на Австралия тази година и вече е на четвъртфинал за трети път и втори пореден.


Българинът се наложи над 17-ия в схемата представител на домакините Ник Кириос със 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(5) на "Род Лейвър" в Мелбърн след три часа и 25 минути игра.

В шестия гейм Гришо имаше три точки за пробив, но съперникът ги спаси с много мощни начални удари. Така се стигна до тайбрек. Размяната на полетата в него дойде при 4:2 точки за българина. След форхенд уинър по диагонала той поведе с 6:3 и след двойна грешка на Кириос сетът свърши.


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


Българинът осъществи първия пробив в мача, за да поведе с 4:3 в следващата част. Веднага след това Гришо затвърди на нула. При 5:3 сервираше за сета. Той изпусна една възможност за спечелването му, а след това Кириос проби след топка в мрежата на Димитров. Стигна се до втори тайбрек, в който третият в света водеше с 4:2 при размяната на половините. При 6:4 имаше вече нови два сетбола и успя при първия още.


В началото на третия сет Григор стигна до брейк пойнт, но Кириос се защити с мощен сервис. На свой ред тенисистът от Канбера осъществи пробив на 15 в петия гейм, когато Григор направи няколко непредизвикани грешки. При 3:5 той отрази сетбол със сервис по диагонала. В следващия гейм австралиецът затвори частта на нула.


Димитров стигна до две поредни точки за пробив, но Кириос ги отрази и взе подаването си за 2:2 след четири равенства. В следващия гейм пък Ник стигна до брейк пойнт, но Гришо го "изтри" с ас. В осмия гейм Димитров стигна до точка за пробив, но съперникът я неутрализира с ас №34. При втората обаче стигна до брейк, след смач в мрежата. После Григор сервираше за победата, но Кириос върна пробива на 15. 

 

Стигна се до трети тайбрек. Смяната дойде при 3:3. Гришо стигна до три мачбола при 6:3 и реализира втория.

 

Той завърши с 64 печеливши удари, 16 от тях асове, докато австралиецът направи 76 уинъра, от които 36 директни точки от сервис.


На четвъртфинал във вторник българинът очаква непоставения Кайл Едмънд, отстранил Андреас Сепи в четири сета.


Димитров води с 2-0 победи срещу Едмънд. В Бризбън, на 5 януари тази година, Гришо се наложи над британеца с 6:3, 6:7(3), 6:4 на четвъртфинал. През 2017 г. хасковлията спечели във Вашингтон със 7:5, 4:6, 6:3. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини