Макнами: Хьон Чун направо подпали Род Лейвър Арена



Макнами: Хьон Чун направо подпали Род Лейвър Арена
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-01-2018 14:59 | Tennis24.bg

Очакваният в София шампион от Next Gen ATP Finals Хьон Чун ще дойде в България, след като извоюва знаменита победа над Новак Джокович с 3:0 сета (7:6, 7:5, 7:6), отстранявайки бившия номер 1 на 1/8-финалите на Australian Open. Така двама от участниците в DIEMA XTRA Sofia Open – шампионите на АТП финалите за 2017 г. Григор Димитров и Хьон Чун, стигнаха в топ 8 на Откритото първенство на Австралия.

„Хьон Чун направо подпали „Род Лейвър Арена“ със завладяващата си и непоколебима игра. Той определено е човекът, който задава стандартите за следващата генерация и публиката в София ще има големия шанс отблизо да отправи поглед в бъдещето на тениса. С нетърпение очакваме Чун да играе в София“, заяви от Австралия турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами.

Още след като отстрани настоящия №4 в света Александър Зверев, Макнами заяви, че Чун ще е истинска сила в София. Това се потвърди пред очите на целия свят в Австралия – след първата си победа над играч от топ 5 Чун елиминира и Джокович, ставайки първият кореец на ¼-финал в турнир от Големия шлем.

След австралийската си приказка Хьон Чун пристига директно в България. Очакваният с голям интерес тенис турнир в София е от 4 до 11 февруари в “Арена Армеец“. Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Третото издание на Sofia Open получи голяма подкрепа от сериозни компании. DIEMA XTRA, част от Нова Броудкастинг Груп, е генерален спонсор турнира от сериите АТП 250. Основни спонсори са Dubai Duty Free, Първа инвестиционна банка, „Теленор“ и Emirates. Официални спонсори са „ЕКО България“, McDonald’s, Rexona, „Банкя“, хотел „Маринела“, Mazda, Asics, Head, Dominos, „Евроинс“ и зимен курорт Банско.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини