Федерер и Чилич ще спорят за трофея в Мелбърн



28-01-2018 11:07 | Станко Димов

В неделя ще се изиграе финалът на Откритото първенство на Австралия при мъжете. За първия за сезона трофей от Големия шлем ще спорят Роджър Федерер, поставен под №2 в схемата, и хърватинът Марин Чилич. Финалът в Мелбърн ще започне в 10:30 часа българско време и ще може да бъде гледан ОНЛАЙН ТУК!

Федерер и Чилич играха за трофея на Уимбълдън преди 6 месеца, когато швейцарецът се наложи с 3:0 сета. Тогава Маестрото вдигна 19-ия си трофей от Шлема без да загуби сет. Любопитен е фактът, че Федерер достигна до двубоя за трофея в Мелбърн също без да загуби сет.

За Федерер това ще бъде 30-и финал в Шлема, докато за Чилич – трети. Освен вече споменатия двубой на Уимбълдън миналия сезон, хърватинът игра и за трофея на US Open през 2014-а, където на финала победи Кей Нишикори.

Без значение как завърши неделният финал, Федерер ще остане на второ място в ранглистата, а Чилич ще бъде като ще измести Григор Димитров.

Федерер и Чилич ще се срещнат на корта за 10-и път, като до момента Маестрото води с 8-1 победи. Единственият успех на хърватина е от полуфиналите на US Open 2014 – 6:3. 6:4. 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини