Извънредно: Стан Вавринка ще играе в София!



02-02-2018 19:28 | Tennis24.bg

Носителят на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка ще участва в DIEMA XTRA Sofia Open 2018 от 4 до 11 февруари. Швейцарецът, носител на титлите от Откритото първенство на Австралия (2014), Откритото първенство на Франция (2015) и Откритото първенство на САЩ (2016), потвърди своето участие. Вавринка заменя Григор Димитров, който обяви своето оттегляне по-рано днес.

„Доволен съм, че шампион като Стан се съгласи да играе, приемайки поканата ни, и то в такъв кратък срок. В тези времена на велики играчи в тениса има само няколко души, които са успели да завоюват титли от Големия шлем. Стан е сред тях. Има не просто една, а три титли от Големия шлем. Щастливи сме, че ще можем да покажем голям шампион като него на феновете в България и публиката в София ще може да се наслади на играта му“, заяви турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open 2018 Пол Макнами.

„Беше разочароващо да научим, че Григор Димитров няма да може да дойде след такъв успешен сезон. Пожелаваме му бързо възстановяване“, каза още Пол Макнами.

Участието на Стан Вавринка в София на мястото на Григор Димитров стана възможно по правилото на АТП за извънредна смяна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини