23 аса изстреляха Мюлер на четвъртфиналите



08-02-2018 14:55 | Станко Димов

Поставеният под №3 в основната схема Жил Мюлер се класира за четвъртфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open. Левичарят от Люксембург записа трудна победа с 2:1 сета над Андреас Сепи (Италия), в отделните части 4:6, 7:6 (5), 7:6 (2). Двамата изиграха страхотен двубой, който продължи повече от два часа и половина. Сепи има за какво да съжалява, тъй като водеше със сет и пробив във втория, но не успя да задържи аванса си и в крайна сметка допусна опонентът му да направи обрат.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Сепи поведе с 40:0 при сервис на съперника в откриващия гейм, но левичарят от Великото херцогство успя да изравни. Все пак италианецът успя да пробие. Това му беше достатъчно да спечели сета.

По абсолютно същия сценарий тенисистът от Болцано стартира и втората част с брейк на 15. От този момент Мюлер вдигна нивото на играта си. Той върна пробива за 1:1. В осмия гейм люксембургецът имаше четири точки за нов брейк, но Сепи ги спаси до една. В крайна сметка се стигна до тайбрек. В него левичарят поведе с 6:3 точки и изравни частите при втората си възможност.

Във финалния сет двамата сервираха на изключително ниво и бързо печелеха подаванията си. Логично се стигна до нов тайбрек, в който Мюлер се наложи със 7:2 точки. Мюлер приключи двубоя с 23 аса и за трети пореден път е четвъртфиналист в София. В спор за място на полуфиналите левичарят ще се изправи срещу Мариус Копил (Румъния) или Блаж Кавчич (Словения).

В друг двубой германския левичар Максимилиан Мартерер отстрани №7 в схемата Жоао Соуса от Португалия със 7:5, 7:6(6). Следващият съперник на немеца е босненецът Мирза Башич, който започна надпреварата от квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини