Вавринка: Имам нужда да играя в поредни дни09-02-2018 21:08 | Tennis24.bg

Пресконференция Стан Вавринка на Стан Вавринка след победата над Виктор Троицки с 6:1, 7:6 (3):

- Как се чувстваше днес?
- Беше наистина добър мач. Започнах много добре. Много по-добре от вчера. Мисля, че подобрявам представянето си. Движа се по-добре. Беше добра победа за мен.

- Контролираше мача, но какво се случи след това? Той ли започна да играе по-добре?
- Мисля, че той започна да играе по-добре, да сервира по-добре. Мисля, че в първия сет играх по-добре, бях влязъл в ритъм, затова стана толкова бързо. Но след това той започна да сервира по-добре, да ме пресира повече. Опитвах се да остана с него. Той сервираше за сета, но успях да му върна пробива. Имах и други шансове. Мисля, че победа в два сета е страхотно.

- Какво ще кажеш за настилката в София?
- Добра е. Мисля, че се намираме на по-голяма надморска височина от други турнири, затова топката лети повече. Но настилката е добра, средно бърза.

- Кажи ни повече за славянските си корени.
- Майка ми е швейцарка. Баща ми е германец. Но пра-пра-дядо ми е живял в Чехословакия. На границата с Полша. От там идва и полското звучене на фамилията ми.

- С кого предпочиташ да играеш – Мирза Башич или Максимилиан Мартерер?
- Не избирам никого. Ще погледам малко мача им. Честно казано, те са нови в Топ 100 и Топ 50. Мартерер игра малко в Австралия. Но не ги познавам и двамата.

- Голям фен си на хокейния „Лозана“. Днес започнаха Зимните Олимпийски игри. Ще ги гледаш ли и ще подкрепяш ли швейцарския отбор? И познаваш ли играчи от тима в Корея, или само тези от НХЛ?
- Ще гледам, разбира се. Олимпийските спортове винаги са интересни за гледане. Малко е трудно заради часовата разлика. Но ако имам възможност ще гледам. Да имам, контакти с играчите в НХЛ.

- Каза, че искаш да спечелиш колкото може повече мачове тук. А какво ще кажеш да спечелиш и четирите си в София?
- Ще видим утре. Засега съм спечелил два мача. И съм много щастлив. Не съм играл в много мачове в последните осем месеца. Имам нужда да свикна да играя в поредни дни, тялото ми има нужда от това. Ще направя всичко възможно да продължа да побеждавам. Наслаждавам се на корта, на битките, които водя. Това е най-важно.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ВАВРИНКА

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини