Копил стигна първия си финал без загубен сет (снимки)



Копил стигна първия си финал без загубен сет (снимки)
Свързани турнири
Тагове
10-02-2018 15:26 | Любомир Тодоров

Мариус Копил е първият финалист на АТР 250 турнира Sofia Open.


За да достигне до дебютния си мач за титла в АТР World Tour румънецът победи тръгналия от квалификациите Йозеф Ковалик от Словакия с 6:4, 6:2 след 76 минути игра. До момента в турнира Копил не е загубил нито сет, нито пък свой сервис гейм.

Тенисистът от Арад проби в откриващия гейм, а после имаше точка за 3:0, но съперникът му я неутрализира. Копил печелеше лесно сервис геймовете си, а когато посрещаше поставяше под напрежение Ковалик. В деветата игра румънецът стигна до сетбол, но опонентът му го отрази с хубав начален удар. В следващия гейм Копил поведе с 40:15 и завърши сета при първата възможност с добро воле.


В началото на втората част Ковалик отрази точка за пробив. След това обаче 93-ият в света румънец направи брейк за 2:1 и го затвърди с лекота. В този момент квалбификантът рухна. Копил проби и за 4:1. При 5:2 той сервираше за място на финала. Поведе с 40:30 и реализира първия мачбол.

 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА


За титлата в неделя румънецът ще спори с победителя от двубоя между водача в схемата Стан Вавринка и квалификантът Мирза Башич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини