Поредна класика между Григор Димитров и Давид Гофен



17-02-2018 11:39 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Давид Гофен в спор за място на финал на турнира в зала в Ротердам, който е от категория АТП 500. Срещата е с начален час не преди 16:00 българско време и по традиция ще бъде проследена с коментар на живо в Tennis24.bg.

Димитров и Гофен са от тенисистите, които се познават до болка. Само в рамките на миналия сезон те се срещнаха 5 пъти, като в 4 от случаите победител излизаше българинът. Единственият успех на Гофен обаче е именно от Ротердам, където се наложи с 6:4, 1:6, 6:3. Това беше и едва втората загуба на Димитров през годината!

На ниво АТП Уърлд Тур Димитров води с 5:1 победи над Гофен. Двамата са се срещали три пъти във Фючърс и Чаланджър турнири, като победител отново е бил българинът. Така общо Григор води с 8:1 победи над белгиеца.

Днес Димитров за втори път в кариерата ще излезе на полуфинален двубой в зала „Ахай“. Първият беше през 2013-а, когато българинът беше спрян от Хуан Мартин дел Потро.

От началото на турнира Димитров няма загубен сет, а при нова победа днес ще се класира за финал в турнира за първи път в кариерата си. Давид Гофен пък е финалист от миналата година, когато отстъпи в спора за трофея пред Жо-Вилфред Цонга.

Вторият полуфинален двубой е тази вечер, не преди 20:30 часа, и противопоставя Роджър Федерер и „щастливия губещ“ от квалификациите Андреас Сепи. Припомняме, че от понеделник швейцарецът ще оглави ранглистата на АТР, като ще свали от върха Рафаел Надал. На 36 години, Маестрото ще стане най-възрастният №1 в историята.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини