Стан Вавринка пропуска Индиън Уелс и Маями



01-03-2018 18:34 | Станко Димов

Стан Вавринка обяви, че няма да вземе участие в първите два турнира от Мастърс 1000 сериите за сезона – Индиън Уелс и Маями. Швейцарецът взима решението, тъй като все още не е напълно възстановен от операцията на коляното, която претърпя преди няколко месеца.

В началото на годината Вавринка участва на няколко турнира, сред които и Sofia Open, но с играта си показа, че е далеч от най-добрата си форма.

„Със съжаление ви казвам, че няма да мога да играя в Индиън Уелс и Маями. Това са два страхотни турнира, но завръщането на корта след тежка операция не е никак лесно. Участвах на няколко турнира и след консултация е моя екип решихме, че на този етап за мен е по-добре да се концентрирам върху тренировките. Моята цел е да намеря най-добрата си форма отново и ще работя усърдно всеки ден, за да го постигна“, коментира Вавринка.

Швейцарецът сподели, че ще се върне за сезона на клей. „Трябва да бъда търпелив и да дам на тялото ми времето, което иска. Засега моята цел е да се върна за сезона на клей. Обичам този период от годината и се надявам, че ще бъда готов за него. Специални благодарности за невероятната подкрепа, която получавам от моите привърженици. Надявам се да се върна до няколко седмици“, каза още Вавринка, който е финалист в Индиън Уелс от миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини