Ферер: Федерер и Надал са благословия за тениса



03-03-2018 12:10 | Николай Драганов

Един от най-уважаваните играчи в тура Давид Ферер отдаде заслуженото на големите звезди на съвременния тенис - Роджър Федерер и Рафаел Надал. Испанецът не спести похвалите си и за другите двама представители на последната ясно утвърдена "Голяма четворка" - Новак Джокович и Анди Мъри.


"В момента Роджър доминира тура. През миналата одина той и Рафа изцяло доминираха, а през този сезон, ако не беше контузията на Рафа в Австралия, щеше да е общо взето същото", коментира Ферер.


"Ще трябва да изчакаме завръщането на Новак. Вероятно Анди ще се завърне по-късно. Но е благословия за тениса, че имаме Роджър и Рафа на върха", каза Ферер, който беше един от играчите, задържал се най-дълго в челото на ранглистата, но с напредването на възрастта си позагуби позиции.


"В началото, след толкова години в Топ 10 е трудно да приемеш, че вече не си сред най-добрите. Отне ми около година да осъзная това, но сега се справям", призна Ферер, който ще навърши 36 години през април. Испанецът също така очаква раждането на първото си дете. "Ще бъде прекрасно. Това е нещо, което променя живота ти", каза Ферер и призна, че играе, защото обича играта и не съжалява за нищо в своята кариера, тъй като винаги е давал най-доброто.


Междувременно самият Ферер получи похвали от друга звезда в тура в лицето на Хуан Мартин дел Потро. Двамата се изправиха един срещу друг преди дни в Акапулко, а аржентинецът стигна до успеха. "Беше голяма битка", призна Дел Потро след трисетовата си победа.


"Той е един от най-трудните съперници в тура. Уморих се изключително, тичах ужасно много, беше невероятен двубой. Изобщо не изглежда като на 36 години", каза Дел Потро по адрес на Ферер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини