Фереро: Зверев нямаше уважение, закъсняваше за тренировки



05-03-2018 12:29 | Николай Драганов

Александър Зверев е имал проблеми с дисциплината, твърди доскорошният му треньор - бившият №1 в света Хуан Карлос Фереро.

 

Двамата се разделиха малко изненадващо в началото на годината след Australian Open след кратък период на съвместна работа.


Преди дни Зверев коментира, че двамата са имали различни виждания за тениса, а в Мелбърн са поговорили и заедно с останалата част от екипа му са взели решение да освободят Фереро. Потърсен за коментар от "Марка", Фереро обясни своята гледна точка относно въпросните "различия".


"Още от първия ден го помолих за уважение към екипа. Помолих го да е по-точен, тъй като не е добре да закъснява в 20 - 30 минути за всяка една тренировка. Казвах му, че повече дисциплина би му била от полза, за да подобри своя тенис", разказа Фереро.


По думите му, в началото Зверев е станал по-дисциплиниран и уважителен. "След това, когато се поопознахме, не спазваше насоките, които поставих в началото", призна испанецът.


Въпреки това Хуан Карлос призна, че е запазил и хубави спомени. "Помогнах му да спечели първите си "Мастърс" титли. В Рим му дадох препоръки по телефона, а в Канада лично, също така му помогнах и във Вашингтон. Бях много щастлив. Благодаря му, че наскоро каза, че обичам да се трудя. На това съм научен: работа, дисциплина, смирение и уважение към другите", подчерта Фереро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини