Борис Бекер: Мъри тепърва ще печели в "Големия Шлем"



02-03-2011 19:50 | Николай Драгиев

Борис Бекер бе по-млад от Анди Мъри, когато спечели третата си и последна титла от Уимбълдън. Той все още обаче вярва, че шотландецът ще има поводи за радост в турнирите от "Големия Шлем".

 

Според Бекер Мъри трябва да провежда повече време в тренировки, а не толкова във фитнеса. "Вярвам, че Анди ще спечели голяма титла. Въпрос на време е. Не е срамно да загубиш два пъти от Роджър Федерер във финали. Поражението от Джокович обаче боли. 

 

"Мъри и Джокович имат много близки стилове, но когато е нужно, сърбинът се справя по-добре в трудните ситуации. Случилото се в Мелбърн трябва да служи за пример пред Мъри," мотивира се Бекер.

 

"Да играеш на "Голям Шлем" е съвсем различно от това да се представяш на всеки друг турнир. Той нямаше голям късмет във финалите, където не показваше най-добрата си игра. С добития опит той трябва да подобри това," смята още германецът.

 

Все пак Мъри има примери пред себе си, които му дават основание да не се отчайва. Иван Лендъл има нужда от пет финала преди в крайна сметка да завърши с осем титли от "Големия Шлем". Андре Агаси пък взима първата титла от Шлема след четвъртия опит.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини