Федерер запазва първото място при едно условие



07-03-2018 13:22 | Станко Димов

Роджър Федерер започна по брилянтен начин сезона, като спечели единствените два турнира, на които участва – Australian Open и Ротердам. Триумфът в зала „Ахой“ осигури на швейцарецът завръщането на върха на ранглистата, където от края на миналия сезон се беше настанил Рафаел Надал.

За швейцареца обаче няма време за отпускане. В четвъртък започват двубоите от основната схема в Индиън Уелс, където Федерер има да защитава трофей от миналата година. Подгласникът на швейцареца в ранглистата Надал няма да участва в надпреварата, но въпреки това може да се върне начело на класацията още след Индиън Уелс.

За да се случи това, Федерер трябва да отпадне преди полуфиналите. Ако Маестрото достигне до финалната четворка в надпреварата, за което ще са му необходими 4 победи, то той ще остане №1 поне до Мастърс 1000 в Маями.

36-годишният Федерер се превърна в най-възрастният №1 в историята. Той държи рекорда за най-много седмици на върха на класацията – 306 (в това число и следващата седмица), както и рекорда за най-голяма пауза (14 години) от първия път, когато е бил №1.

Ако Федерер отпадне преди полуфиналите в Индиън Уелс, на 19-и март Рафаел Надал ще оглави ранглистата за 5-и път в кариерата си, като ще започне 168-а седмица като №1 в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини