Шарапова и Бушар се провалиха на старта



08-03-2018 09:11 | Tennis24.bg

Двукратната шампионка Мария Шарапова отпадна в първия кръг на турнирa на твърди кортове в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 2,87 милиона долара.

Бившата номер 1 в света допусна много леки грешки и показа нестабилност на сервис и загуби от 20-годишната японка Наоми Осака с 4:6, 4:6 за 97 минути.

Осака, 44-а в световната ранглиста, с три места по-назад от рускинята, спечели 75 процента от точките при втори сервис на съперничката и се не поддаде на напрежението в ключовите моменти, което се оказа решаващо.

Японката стартира силно и поведе с 4:1, но 30-годината Шарапова успя да изравни за 4:4. Осака реализира нов пробив в десетия гейм, с което взе първия сет.

Във втората част азиатката на два пъти излизаше с пробив напред, но рускинята изравняваше. При 4:5 петкратната шампинока в турнирите от Големия шлем пропусна геймбол, а след това Осака стигна до брейк, с който спечели.

"Знаех, че Шарапова ще се бори за всяка точка, защото съм я гледала, когато бях малка. За мен беше чест да играя с нея. Опитвам се да си повтарям, че и аз не трябва да се отказвам и да се бора за всяка топка, за да бъда равностойна. В този мач показах и психическа стабилност, защото често преди се е случвало, след като водя и бъда застигната, да не се справям със ситуацията", коментира японката.

Шарапова, победителка в Индиън Уелс през 2006 и 2013 година, отпадна на втори пореден турнир в първия кръг след надпреварата в Доха през миналия месец.

Осака ще играе във втория кръг срещу поставената под номер 31 Агниешка Радванска (Полша).

Кристина Плишкова от Чехия стартира с успех над квалификантката Ин-Ин Дуан от Китай с 6:4, 7:6(5), а следващата й съперничка ще бъде водачката в схемата и шампионка през 2015 година Симона Халеп (Румъния).

Квалификантката Сакия Викъри (САЩ) пък се наложи над участващата с "уайлд кард" Южени Бушар (Канада) с 6:3, 6:4 и във втория кръг ще играе срещу поставената под номер 3 Гарбине Мугуруса (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини