След Ноле и Рафа: кой е следващият в селфи-списъка на Себайос?



09-03-2018 13:55 | Станко Димов

След загубата от Новак Джокович във втория кръг в Доха миналата година, Орасио Себайос помоли сърбина да си направят селфи, за да запечата в историята този момент. Няколко месеца по-късно Себайос повтори упражнението, като помоли Рафаел Надал за същото след двубоя им на полуфиналите в Барселона. Испанецът се отзова и позира за снимка, след което двамата се отправиха към съблекалните.

„Не става въпрос за някаква норма, а просто начин да запечатам тези хубави моменти“, коментира Себайос пред официалния сайт на АТП. „Остарявам. Знам, че не ми остават много години в професионалния спорт, така че това е начин да взема малки подаръци по пътя ми“.

„Очевидно е, че имам много спомени в главата си, но това е начин да съживя тези спомени, точно както направих с Новак в Доха и с Рафа в Барселона. Качих снимките в социалните медии, но ги запазих и в телефона си по свои собствени причини, за да ми напомнят за живота, който съм имал“.

Попитан с кого иска да бъде следващото селфи, Себайос изобщо не се замисля: Роджър Федерер.
„Надявам се, че следващото селфи ще бъде с Роджър Федерер на Уимбълдън – това ще бъде велико. Ако се срещнем там, изобщо няма да се замисля и ще го помоля за снимка“.

А с кои други атлети, извън тениса, би искал да се снима аржентинецът? Себайос има готов отговор: снимка със сънародника му – звездата на футболния Барселона Лионел Меси. „Ще бъде страхотно, ако мога да се снимам с Меси“, признава тенисистът.

На 32 години селфитата, колкото и забавни да са, едва ли са основен приоритет на Себайос. „Искам да продължа да играя на това ниво и да го поддържам възможно най-дълго. Искам да продължавам да се наслаждавам на живота ми, да пътувам и да поддържам желанието да се състезавам. И ако мога, бих искал да продължа да пътувам със семейството си“.

„Когато си млад обръщаш голямо внимание на резултатите, желанието за победа. Но с времето започваш да оценяваш малките неща, като това да си здрав и да имаш възможността да обикаляш по света и да участваш на турнири, година след година. Сега виждам нещата по различен начин, когато съм по-зрял“.

Може би 2018-а ще донесе на аржентинеца точно каквото иска – успех на корта, пътувания със семейството, както, разбира се, селфи с Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини