Гало Бланко: За Раонич няма невъзможни цели



03-03-2011 02:51 | Николай Драгиев

Испанският треньор на Милош Раонич Гало Бланко вярва, че за неговия възпитаник няма непостижими цели. Стига 20-годишният канадец да продължи да работи здраво.

 

Раонич стартира 2011 година като №159, но след като стигна до четвъртфинал на Australian Open, спечели титлата в Сан Хосе и стигна финал в Мемфис, той се озова на №37.

 

"Ако трябва да бъда честен, не очаквахме да започнем сезона по този начин," коментира Бланко. "Винаги съм вярвал на Милош, но нещата се случиха по-бързо от очакваното. Опитах да му придам част от своя опит. Но той е човекът, който излиза на корта и играе. Успехът се дължи само на него и здравата работа, която свърши."

 

"Мисля че той може да спечели голяма титла, като например "Мастърс 1000" или "Голям Шлем". Не обичам обаче да степенувам целите. Не трябва да се главозамайваме и да помним, че преди два месеца бяхме извън първите 150. Щом стартирах работа с Раонич той бе №230. Това само показва, че с много работа всичко е постижимо," допълва Бланко.

 

Бланко и Раонич са започнали работа през октомври 2010 година и канадецът е решил да се премести да живее в Барселона. Той вече използва услугите и на лекаря, работещ с Рафаел Надал - д-р Анхел Руис Каторо. "Това бе гигантска стъпка напред за нас," смята Бланко.

 

Интересното е, че Раонич ще играе на клей за Канада в турнира за Купа "Дейвис" срещу Мексико този уикенд. След турнирите в Индиън Уелс и Маями, него го чакат шест седмици на неудобната червена настилка.

 

"Пълна мистерия за всички е как Милош ще се представи на клей. Трябва да знаете, че той е играл на червено в три турнира за целия си живот, при това като юноша," признава Бланко.

 

"Той ще остане верен на своя стил, но трябва да промени движението си по корта и начинът, по който подхожда към всяка точка. Не мисля, че Милош ще бъде слаб играч на клей, но има нужда от опит. Сигурен съм, че след шест седмици на клей, той ще прогресира много за изявите си на твърди кортове," категоричен е Гало Бланко.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини