Диария спряла Джокович в третия и четвъртия сет



27-01-2010 17:55 | Николай Драгиев

Новак Джокович оправда загубата си от Жо-Вилфред Цонга в четвъртфиналите на Australian Open с диария и повръщане, които са били предизвикани от лоша храна. Според него това му е попречило да се движи нормално на корта в заключителните сетове. Сърбинът допълни, че е много разочарован, тъй като е имал амбиции да вземе титлата.

"На първо място, бих искал да поздравя Жо за победата. Той изигра голям мач и спечели напълно заслужено. За съжаление през четвъртия и петия сет не успях да покажа това, което наистина мога. Не искам да търся оправдания за загубата ми, но преди мача бях много зле. Имах сериозни стомашни проблеми - повръщах и имам диария. Беше ужасно. Разочарован съм, че физически не успях да издържа и да доиграя на добро ниво целия мач. Най-досадното нещо е, че се натрових от обикновено ядене - изядох няколко скариди или нещо подобно на тестено изделие. Стана много кофти по-време на третия сет и едвам издържах. След втория гейм помолих да отида до тоалетната, а ако не го бях направил, щях да повърна на корта", обясни Ноле.

"Когато тялото губи много енергия и течности, просто не можеш да играеш нормално. Именно това се случи с мен. В четвъртия и петия сет не бях себе си, бях много изтощен. Освен това агресивната игра на Цонга и силните сервиси му помогнаха много. Какви са шансовете на Жо срещу Федерер? Ами не знам, не ми и пука.

Като цяло съм доволен от турнира, който направих. Имах амбиции да спечеля и сега съм разочарован. Не ми се говори за ранглистата - ако стана номер 2, ще е добре, но ми се искаше да си го заслужа", обясни Джокович, който трябва да се надява Мъри да не спечели титлата, за да се озове на втората позиция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини