Халеп оцеля срещу световната №165



Халеп оцеля срещу световната №165
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-03-2018 10:20 | Tennis24.bg

Световната №1 Симона Халеп се измъкна трудно от изненадваща загуба в Индиън Уелс. Румънката победи с 1:6, 7:6(3), 6:2 американката Каролин Долхайд, която е 165-а в световната ранглиста, а същевременно напред продължи и 16-годишната Аманда Анисимова, която надви Петра Квитова.

Халеп беше надиграна тотално от Долхайд в първия сет, но постепенно поправи грешките си и се измъкна с тайбрек във втория. Румънката продължи с по-дълги разигравания и силни удари към двете страни на корта, а в крайна сметка американската й съперничка се умори и Халеп спечели трудна победа.

Анисимова, която играе с "уайлд кард", победи поставената под номер 9 Квитова и сложи край на серията от 14 поредни победи на чехкинята. С това шампионката от откритото първенство на САЩ за девойки се превърна в първата 16-годишна тенисистка от 2005-а година насам, която стига до четвърти кръг в турнири на WТА.

"Все още съм в шок. Тя е най-добата тенисистка, срещу която някога съм играла, а това беше най-голямата сцена, на която съм излизала. Щастлива съм, но не искам да се възгордявам. Не бива да показвам емоции, а да се боря през цялото време за победа", каза Анисимова, която е с руски родители, но е родена в Ню Джърси.

Поставената под номер 6 Елена Остапенко отпадна рано в турнира, след като загуби с 3:6, 3:6 срещу Петра Марич, докато Кристина Младенович отстъпи на Цян Ван с 1:6, 2:6. Слоун Стивънс пък зарадва публиката с 6:1, 7:5 срещу Виктория Азаренка, която записа три поредни победи срещу американката в Мелбърн между 2013-а и 2015-а година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини