Родик 100% готов за двубоите с Чили



03-03-2011 18:46 | Станко Димов

Отборът на САЩ, воден от бившия номер 1 в света Анди Родик, вече е в Чили, където ще премери сили с домакините в мач от първия кръг на Купа „Дейвис”. Освен Родик, а състава на Щатите фигурират имената на Джон Иснър и специалистите на двойки – близнаците Боб и Майк Брайън.

 

Очаквано най-сериозен интерес събуди Родик, който увери всички, че е напълно готов да излезе на корта. Както е известно световният номер 8 пропусна турнира в Делрей Бийч заради леки болежки и преумора. За последно САЩ и Чили играха през 2006-та, като тогава двубоите бяха на тревна настилка в Калифорния.


„Това, за което сме дошли са три победи. През 2006-та година ги победихме на трева, но в момента това няма никакво значение. Очакват ни нови двубои и всички сметки са излишни. Не искам да правя прогнози и конспирации. Това ще го оставя на медиите. Нашата работа е да сме подготвени и когато излезем на корта да печелим мачовете си”, коментира Родик.


Думата взе и капитанът на САЩ Джим Къриър, който говори за условията в Сантяго и подготовката на своя отбор.


„Чарът ни Купа „Дейвис” е, че домакинът избира на каква настилка ще се играят двубоите. Това е част от играта и ние сме длъжни да се приспособим към избраните условия. Мисля, че се подготвихме отлично. Дойдохме тук по-рано, за да свикнем с времето и условията. Мисля, че момчетата се чувстват страхотно.

 

Въпреки, че ще играем на клей мисля, че кортът е доста бърз, особено за този тип настилка. Казвам това с ясното съзнание, че ни очакват много тежки мачове. Казах го преди, повтарям го и сега”, категоричен е Къриър.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини