Федерер си пожела мач с Надал на … клей



14-03-2018 14:08 | Станко Димов

Роджър Федерер се наслаждава на страхотен старт на сезона. Швейцарецът спечели титлите от Australian Open и Ротердам, а освен това се върна и на върха на ранглистата. В момента Маестрото е в Индиън Уелс, където продължава успешно защитата на трофея от миналата година.

При една от срещите с медиите Федерер беше попитан дали и тази година ще пропусне сезона на клей, както направи миналия сезон. Швейцарецът отказа да отговори категорично, но в интервю за радио Cope via Express сподели нещо много любопитно: иска да играе с Надал на клей, при това във формат 3 от 5 сета.

„Все още мисля, че той (Надал) е най-добрият играч на клей и винаги ще остане в историята като най-добър на тази настилка. За мен ще бъде голямо удоволствие да се изправя срещу Рафа на клей, в 3 от 5 сета, искам да видя какво ще стане сега. Няма гаранции, че сега той ще има повече късмет, в сравнение с преди“, коментира Федерер.

Единственият турнир, на който Федерер и Надал могат да се срещнат във формат 3 от 5 сета е Открития шампионат на Франция - "Ролан Гарос".

Надал води на Федерер с 13-2 победи на червени кортове. Мнозина очакват швейцарецът и този сезон да пропусне турнирите на клей, но Федерер призна, че може да реши друго.

„Не знам, не съм мислил по въпроса. Не знам какво трябва да подобря, за да го победя на клей. Той се движи отлично на тази настилка. Нямам представа дали ще се движа добре, след като не съм играл от много време на червено“, допълни Федерер, който за последно игра на клей през 2016-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини