Навратилова: Стъпка по стъпка, Серина се завръща



19-03-2018 15:44 | Станко Димов

Серина Уилямс ще бъде сред големите фаворити за трофея на турнира в Маями, който започва тази седмица. Това мнение изказа легендарната тенисистка Мартина Навратилова пред BT Sport.  36-годишната американка се завърна на корта в Индиън Уелс, където записа две победи – над Зарина Диас и Кики Бертенс, преди да загуби от сестра си Винъс в третия кръг.

„Страхотно е, че тя се завърна, защото тя е истинско вдъхновение. Никога не се знае как ще играеш след толкова дълга пауза, но според мен тя се справи добре. Определено се завръща. Изглежда мотивирана и няма съмнение, че ще подобрява играта си с всеки изминал мач“, коментира Навратилова.

„В Индиън Уелс Серина игра много добре. Давам ѝ оценка 5 плюс, или 6 минус. Тя премина през няколко трудни двубоя, преди да загуби от Винъс, която е в най-добрата си форма от години насам. Няма да ѝ отнеме (на Серина) дълго време, докато започне отново да побеждава и да се върне сред поставените в основната схема. Може би трябват няколко турнира, за да възстанови позиции в ранглистата“.

Навратилова е убедена, че още в Маями Серина може да запише няколко големи победи, макар да участва в основната схема с „уайлд кард“.

„Очаквам да се представи силно в Маями. Неприятното е, че тя е непоставена и може да се падне с всеки още на старта“, каза Навратилова.

Жребият пък отреди Серина да играе на старта с шампионката от Индиън Уелс – Наоми Осака. „Никой няма да иска да играе срещу Серина. Другите момичета ще се надяват да не са в една част на схемата с нея, бъдете сигурни в това. Освен това, кортовете в Маями отговарят отлично на играта ѝ. Няма да бъде далеч моментът, в който тя ще бъде фаворит №1 за трофеите“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини